Beneficiile usturoiului

Usturoiul are numeroase beneficii pentru sanatate, el fiind unul dintre condimentele de baza ale bucatariei traditionale romanesti. El este considerat a fi si o planta medicinala ale carei efecte benefice pentru sanatate sunt recunoscute si apreciate. Usturoiul este un antibacterian si un antifungic perfect, el poate preveni aparitia si instalarea bacteriei Helicobacter pylori.

Usturoiul mai este apreciat si pentru faptul ca este un bun antiparazitar si un antibiotic natural, el actionand eficient impotriva unor microorganisme precum Stafilococul. Usturoiul mai este recunoscut si pentru efectele sale benefice asupra pielii, consumul regulat de usturoi tonifiind pielea si facand-o neteda. Se mai spune despre usturoi ca acesta are efecte benefice in cazul unor viroze, traheite sau bronsite, el atenuand inflamatiile faringiene sau gripa.

Colesterolul este redus daca veti obisnui sa consumati mai des usturoi. El are un rol benefic in reducerea colesterolului rau, fiind foarte apreciat si pentru reducerea excesului de glucoza din sange. In tratarea hipertensiunii arteriale, usturoiul este apreciat doarece neutralizeaza substantele toxice si actioneaza ca un vasodilatator. Persoanele cu dereglari functionale ale aparatului digestiv se bucura de efectele benefice ale acestui condiment. Pe langa toate aceste lucruri, usturoiul mai este apreciat si pentru faptul ca este un foarte bun anticancerigen.

Lasă un răspuns