Aș vrea ca…

… unii să își mai deschidă blogul din când în când.

Nu doar panoul de bord.

Să vadă că le merge ca naiba blogul și ți se blochează pagina.

Eventual să îl deschidă, să dea new tab la 2-3 pagini de ale lor și la un alt blog sau site, să aibă în spate winamp-ul și să vadă că blogul lor încetinește tot. Nu, nu le cer să aibă ca mine un cod rulând în spate de 11 ore, ci doar un winamp amărât. Pentru că cititorii nu o să deschidă pe calculator doar o pagină de blog.

Să vadă astea și să realizeze ce experiență neplăcută oferă tot ce au ei pe pagini. Că nu contează cât de bine scriu dacă nu li se încarcă site-ul. Nu contează videoclipul pus dacă se încarcă blogul lor așa greu că dă că s-a blocat plugin-ul și singura șansă e să îl închid. Și nici toate tâmpeniile din sidebars, dacă oricum se vor bloca și nu le voi vedea.

Și chiar să vadă unii că blogul lor se blochează de tot, de îmi bușește chrome-ul chiar dacă e singura chestie deschisă pe calculatorul meu.

Dacă vă mirați de ce nu vă mai citește nimeni… gândiți-vă și la asta.

Credeam că s-a învățat de mult lecția că nu se lasă o mie de chestii care se încarcă greu pe prima pagină.

Oricum. Poate pe ăștia îi înțeleg. Poate au acasă o bombă de calculator care ar face Opteroanele lui Jaguar să plângă în pumni de ciudă… dar pe ăia de pe blogspot care nu observă că link-ul de la oricare pagină te duce la capăt (și își mai pun și câte 20 de articole lungi pe pagină)… chiar nu. Nu vreau să fac mușchi la degetul mijlociu dând scroll.