Despre semnarea contractelor

Recent a trebuit să semnez nişte hârtii destul de importante, contracte pe termen lung, sau mai bine spus… contracte care dacă nu eşti atent ce semnezi, şi semnezi aşa ca primarul, mai târziu s-ar putea să dai de la tine din buzunar nişte bani. Cum credeţi că le-am semnat eu ? Fix ca primarul. Primul contract l-am semnat într-un mediu nu tocmai perfect pentru o întâlnire de acest gen, omul se grăbea… eu la fel, nah… Ba mai mult, am lăsat spaţii goale pe linia punctată să completeze el ulterior cu datele ce trebuiesc scrise acolo. Eu doar am semnat.

Iar al doilea contract l-am semnat la bancă, cu 45639 persoane în spatele meu aşteptând la coadă, şi ca să nu îmi umple toţi frigiderul de carne, am completat ce era de completat şi am plecat. Bineînţeles eu nu am primit nici un formular din contractul ce tocmai îl semnasem.

În ambele cazuri nu m-am “obosit” să citesc ce tocmai am semnat. Am luat persoanele drept de bună credinţă şi cam atât. Ştiu că nu am procedat deloc bine, dar până acum nu m-am ars. Voi citiţi ceea ce semnaţi ? Aţi păţito până acum din cauză că nu aţi fost atenţi când trebuia ?