Originea cuvantului “OK”

Eu chiar mereu m-am intrebat ce inseamna ‘OK’, mai mult decat in limba engleza cuvantul ‘bine’. ‘Ok’ este foarte des utilizat pentru a spune ca ceva este bine, sau pentru a aproba o afirmatie. Cel putin asta este ceea ce stie toata lumea.

Pentru istorici, in primul rand are un sens asemanator asa cum este descris la punctul anterior. Ce voi explica acum, dincolo de expresia “bine” sau “toate bune”, este de ce se folosesc aceste doua litere. Termenul ‘Ok’ este atat de comun incat nu ne da prea mult de gandit originea acestuia, dar un cuvant atat de mic are o istorie destul de interesanta.

Exista multe teorii cu privire la sensul de ‘OK’, expresia scurtata a venit pe la sfarsitul anilor 1830, unde a inceput obiceiul de a se folosi abrevieri de cuvinte in timpul conversatiilor. Moda a inceput in Boston iar apoi s-a raspandit in Vest, unde a avut si un inceput, expresia era “Oll Korrect” (“Totul corect”. Si curand a devenit o moda de a face abrevieri folosind cuvinte intentionat gresite, ca “NC” pentru “nuff ced” in loc de “enough said”.

Multe din abrevierile pline de umor din anii 1830 si anii ’40 cu timpul nu au rezistat, dar ‘Ok’ a crescut si s-a raspandit in toata lumea, partial datorita si presedintelui Martin Van Buren. O alta teorie spune ca suporterii candidatului la presedintie Martin Van Buren a popularizat utilizarea de ‘OK’, pentru a reprezenta porecla sa, “Old Kinderhook”, deoarece el era nascut in Kiderhook, N.Y. Desi Van Buren a pierdut alegerile, campania sa a atras atentia nationala abrevierii.

Alta posibila explicatie vorbeste despre epoca Razboiului Civil din SUA care a declarat ca nu a existat victime, cu termenul de “0 Killed”. Se pune ca era totul bien si s-a obtinut un rezultat corect.