Uneori e suspect dacă eşti prea generos

Eu aş face aşa un sondaj din ăla social, sau proiect, mă rog… m-aş duce pe stradă la oameni şi le-aş da bani :)) . Sunt curios cum ar reacţiona. Eu sunt de părere că măcar un sfert din ei se vor uita lung la tine, ori nu vor accepta banii. Şi asta pentru că uneori când vrei să ajuţi lumea eşti diferit de ceilalţi din jurul tău, care doar prăduiesc, ţepuiesc, fură, etc. şi atunci devi oarecum suspect.

Zic asta deoarece am păţito de mai multe ori cu diverse persoane, pe care doar vroiam să le ajut, şi inevitabil puneau întrebarea aia stereotipă: “dar ţie ce îţi iese la treaba asta ?”. Oamenilor le vine greu să creadă că faci anumite chestii doar ca să-i ajuţi, sau că nu ai nici un interes ascuns, pentru că nu sunt mulţi cei care ar da un lucru moca, doar aşa că vor ei.

Şi mai dificil este să încerci sau să vrei să ajuţi o persoană care nu are cunoştinţe despre lucrul ce vrea să îl facă, lucru care presupune şi parole la anumite conturi, sau diverse programe. Ţin minte că aveam un tovarăş care mă suna mereu să îi fac nuş’ ce pe calculator, şi la un moment dat i-am instalat team viewer şi i-am explicat cum funcţionează. Imediat tipul s-a simţit “violat” de faptul că eu puteam intra în calculatorul lui, neştiind că eu puteam intra pe calculatorul lui doar atunci când îmi dădea el parola de la team viewer.

Paranoici din ăştia sunt mulţi, iar de multe ori parcă nici nu-ţi mai vine să-i ajuţi atunci când îi vezi cum reacţionează…