9 decembrie sau ziua pentru mine

De când m-am născut eu mi-am dat seama că e iarnă… pentru că m-am născut într-un spital din România, deci clar nu avea un sistem de încălzire prea bună, aaa şi era şi noapte , că nici cu lumina nu stăteau prea bine.

Că m-am născut pe 9 decembrie mi-am dat seama imediat ce  am văzut la maternitate un calendar cu fotografii cu femei deochiate ascuns întrun sertar în care era bifată această zi. De ce oare? Se născuse vreun geniu în ziua aia? Da, se născuse… EU!

Restul evenimentelor importante ce s-au petrecut în această zi sunt doar o prefaţă pentru ce avea să se întâmple pe 9 decembrie 1988:

  • 1641 – A murit pictorul flamand Antony Van Dick (n. 22.03.1599). Probabil că nu ştia că nu prea apreciez pictura şi aşa că a spus că mai bine moare! Acum nu ştiu dacă pe lângă faptul că era flamand, mai era şi flămând când a fugit pe lumea cealaltă. Sunt curios dacă atunci când era mic la scoală îl striga lumea cuculeţ.
  • 1878 – S-a născut marele Duce Mihail, fratele ultimului ţar al Rusiei (m.10.07.1918). S-a născut cu ceva timp înaintea mea ca să strângă prune pentru vodca pe care avea s-o beau în facultate!
  • 1879 – S-a născut I.V. Stalin (Iosif Vissarionovici Djugaşvili), şef al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice (1924-1953), personaj stigmatizat al istoriei. S-a născut ca să îl ajute pe Mihai (ăla de mai sus) să strângă şi mai multe prune! Cei care îndrăzneau să mănânce din prunele sale era omorât! Se pare că erau destul de tentante pentru că au fost mulţi morţi!
  • 1894 – Pe străzile Capitalei a început să circule primul tramvai electric. Ruta tramvaiului, având numărul 14, era pe bulevardul Est-Vest (Bulevardul Cotroceni-Obor). S-a defectat destul de des, fapt ce avea să mă convingă să mă apuc de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei! Acum sper s-o şi termin!
  • 1967 – A venit pe lume Dan Senzaţionescu Diaconu Diaconescu! Cred că am să mă înscriu la el în partid dacă nu îl arestează ăştia din nou!
  • 1968 – S-a născut Ionuţ Lupescu, fost internaţional de fotbal. Din păcate va deveni mai târziu căţel şitotuţi mă mir cum de nu a avut grijă Băsescu de el!

Celelate evenimente au fost doar nişte glume proaste! Sau cel puţin aşa vor fi până peste un an când am să mai scriu din nou despre asta!

Lasă un răspuns