Ce înseamnă TIFF pentru mine?

Înainte să vă spun ce înseamnă TIFF pentru mine poate că ar fi mai bine să vă spun ce este TIFF

TIFF sunt iniţialele de la Festivalul Internaţional de Film de la Timişoara Transilvania. Acest festival a fost înfiinţat în anul 2002 şi a devenit foarte rapid cel mai important eveniment cinematografic din România şi chiar unul dintre cele mai importante de pe bătrânul continent.

În spatele acestui festival se află Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc. Pe parcursul ediţiilor precedente au fost premiate cu premiul TIFF pentru întrega carieră numeroasă personalităţi din industria cinematografică a întregii lumi, printre care: Julie Delpy, Michael Radford, Annie Gindardot, Udo Kier, Vanessa Redgrave, Franco Nero şi Nicolas Roeg.

De-a lungul ediţiilor precedente au fost prezentate sau mai bine spus vizionate în premieră filme româneşti care au avut un succes enorm ulterior, precum: Moartea domnului Lăzărescu, A fost sau n-a fost, Occident, Legături bolnăvicioase, 4 luni 3 săptămâni şi 2 zile (ăsta cred că mi-a plăcut cel mai mult)!

Festivalul a devenit un brand recunoscut în România şi chiar în Europa nu doar pentru calitatea incontestabilă a programelor prezentate , ci şi pentru organizarea foarte bună, numeroase evenimente prezentate, printre care seminarii şi workshopuri şi chiar concerte şi petreceri care au ţinut nopţi întregi.

Pentru mine, un mare devorator de filme, inclusiv filme româneşti, TIFF înseamnă o ocazie foarte bună de a vedea la muncă actori români, de a  savura filme româneşti care încep să meargă din ce în ce mai bine.

Acest festival este o ocazie, poate pentru unii unică de a-şi arăta adevăratul talent sau de a-şi promova filmele.

Acum este rândul tău să spui  CE ÎNSEAMNĂ PENTRU TINE TIFF? Răspunde la această întrebare printr-un comentariu la acest articol şi poţi fi câştigătorul unui stick de 2GB!

Lasă un răspuns