Ce maşină să ne cumpărăm?

Dacă să spunem că aţi avea la dispoziţie 20.000 de Euro, ce maşină aţi vrea să vă cumpăraţi? La banii ăştia aveţi de unde alege. Hai să zicem, un Honda Civic, varianta sport, de 142 CP. Pare destul de furioasă şi vă rămân în buzunar 172 de Euro. Afacere, nu? Cu banii ăstia iţi mai acoperi şi o parte din cheltuieli, să zicem, asigurarea. Eu am intra pe rca ieftin şi am făcut un calcul acolo, iese cu aproximaţie, 100 de Euro să zicem pe 12 luni şi de restul băgaţi benzină. Pentru înmatriculare, impozite şi alte cheltuieli mai aveţi nevoie de măcar 100 de Euro.

Până acum am auzit de lucruri bune de Honda si probabil aşa şi este. Cine are stie! Aveţi cumva păreri contrare?

O altă maşinuţă simpatică este VW Beetle cu 105 CP şi pentru care scoţi aproape 17000 de Euro din buzunar. Nu e o maşină pentru oricine, posibil ca un bărbat să nu o agreeze deloc şi să prefere mai degrabă un Duster, la 11000 de Euro.

Adevărul este că sunt multe variante pentru care puteţi opta: Opel, Hyundai, VW, Skoda, Chevrolet etc. Întrebarea este dacă ar fi să vă cumpăraţi o singură maşină, una singură din toate şi aţi avea la dispoziţie nici mai mult nici mai puţin de 20000 de Euro către ce v-aţi îndrepta? O altă întrebare ar fi, preferaţi să fie pe motorină sau pe benzină? Unii ar alege probabil să fie pe gaz, dar să spunem că vreţi să fie şi una puternică, pe care v-aţi dorit-o de când eraţi copii.

Văd mulţi care aleg maşina pe motorină, am destui prieteni care şi-au cumpărat maşinile pe motorină, dar nu ştiu exact de ce au făcut asta, bănuiesc că nu din pură întâmplare. Fie au bănuit că benzina va fi mereu mai scumpă, fie le-a inspirat mai multă fortă.

Deocamdată stau cu ochii să văd ce mai apare şi sunt curios să îmi spuneţi şi voi ce aţi alege în banii ăştia. Ma refer strict la maşini noi, nu vorbesc de maşini second hand.

Oricum, în ziua de azi e destul de greu de avut o maşină, dar cine o are să o folosească cu placere. Ar fi fost frumos, în numele ecologiei, să folosim maşini electrice, dar pe cât sunt de rare, pe atât sunt de scumpe.

Lasă un răspuns