Cum va fi copilul tău

Nu ştiu la alţii cum e, însă la noi, românii, când un copil împlineşte un an părinţii invită naşii de botez, bunicii, prieteni de familie, etc la o masă în cinstea copilului! Evenimentul, cică, se numeşte tăierea din moţ, sau altă denumire care tot cu asta are legătură.

Tăierea din moţ, pentru că probabil atunci va fi frizat un pic omuleţul! Opţional, cred, i se taie şi din unghii, tot pentru prima dată.

Tot la acest eveniment, părinţii îl pun pe copil să aleagă câteva chestii de pe o masă şi care le arată cum va fi micuţul când va creşte mare! De exemplu, dacă va alege banii va avea bani, dacă alege cartea va fi deştept/deşteaptă, etc. Total greşit! Pentru că oricum toate lucrurile din care este pus să aleagă sunt doar de bine! Nu vei găsi nici un obiect care despre care să se spună că nu e de bine!

Deci corect ar fi ca pe lângă banii care arată că va fi bogat, pieptănele că va fi frumos sau îngrijit, cartea că va învăţa bine, cheile că va  fi înstărit, etc. a trebui să se pună chestii negative, precum un pachet de ţigări ca să vedem dacă îşi va rupe plămânii, un cuţit şi/sau un pistol ca să vedem dacă îi va rupe şi pe alţii, un set de prezervative ca să vedem dacă se va proteja de diverse obligaţii, un plic cu iarbă dacă va fi fericit, etc.

Voi ce aţi vrea să mai adăugaţi? Sau să scoateţi?

Lasă un răspuns