Dacă nu îţi cer un sfat, înseamnă că nu vreau să primesc o “mizerie”

Au trecut 3 luni de când nu am scris nimic pe Cronicutză, dar am revenit din nou pentru că am observat că unii dintre voi mai vor să citească articolele de pe acest blog.

Deşi am mai avut multe idei de articole le-am ţinut doar pentru mine, cel puţin deocamdată, dar până când… Azi m-am trezit de dimineaţă, mi-am băut porţia de cafea şi am trecut la tastatură.

În ultima vreme, tot mai multe persoane au început să îşi dea cu părerea despre unele lucruri care le fac, de ce le fac, ce ar trebui să fac, etc. Unele (persoane) au dreptate, altele cu siguranţă nu! Mai mult de cât atât unii/unele au inceput să îmi dea sfaturi despre cum să îmi întemeiez o familie, dar fără ca ei să fi făcut acest pas chiar dacă au ani grei în spate.

Urăsc să primesc sfaturi de la persoane care nu au trecut prin ceva asemănător şi doar îşi dau cu părerea despre cum e mai bine, că doar ele ştiu!

Cu siguranţă un medic stomatolog sau chiar un student la medicină dentară ştie mult mai multe chestii despre dinţi decât mine care nu mă interesează acest domeniu. La fel cum cu siguranţă un kinetoterapeut ştie cum să recupereze un pacient care a suferit un accident mai bine decât un om oarecare care nu are nici un studiu în domeniu.

De asemenea, când am nevoie de un sfat îl cer, dar îl cer unor persoane care cu siguranţă mi-l pot da pentru că au trecut prin asta! De exemplu, când am terminat liceul şi m-am interesat cu e viaţa de student şi cum e să locuieşti într-un cămin studenţesc am cerut sfaturi unor rude care au terminat o facultate şi care au fost cazaţi într-un campus. La fel mi-am mai întrebat prietenii şi colegii de liceu mai mari cum e să fii student. Apoi am extras ce am considerat eu că e bine din vorbele lor şi am trecut la pasul următor.

Dar nu pot primi sfaturi despre cum să te căsătoreşti (religios sau nu) de la o persoană care nu a avut în viaţa ei un bărbat lângă ea în calitate de amic/prieten/iubit/amant/alt agarici.

De aceea prefer să fac unele lucruri fără a cere sfaturi decât să primesc nişte “mizerii” drept răspuns!

Lasă un răspuns