De ce Mitropolia promovează cerşetoria?

Nu merg zilnic la biserică, ba chiar nu merg nici săptămânal. Şi uneori nici măcar lunar! Însă trec foarte des prin faţa Mitropoliei Ortodoxe din Iaşi şi mai intru uneori să mai aprind o lumânare pentru tata. Nu ştiu cât efect o avea chestia asta asupra lui însă mă face să îmi amintesc de timpurile pe care le-am petrecut împreună.

În fine, nu vreau să deviez discuţia în altă parte. De fiecare dată când intru pe poarta Mitropolii eşti asaltat de mulţi, foarte mulţi cerşetori. De ce? Pentru că Biserica Ortodoxă îi tolerează (cea Catolică mai puţin, dar voi avea articole şi despre asta).

Şi nu m-ar deranja să dau 1leu unui puşti dacă aş ti că îşi ia o pâine. Dar el îşi ia ţigări, iar eu nu sponsorizez fumătorii.

Unde mai pui că preoţii nu se grăbesc să dea din sarmalele lor şi necăjiţilor care cerşesc. Oricum cerşetorii sunt peste 90% ţigani. Da, ţigani. De ce aş da eu bani unui ţigănel? El oricum când va creşte mare se va apuca de furat şi va face o şatră de copii pe care îi va trimite la cerşit.

Soluţii ar fi, dar cei de la Biserică nu sunt dispuşi să le adopte probabil. De exemplu, ar putea construi o cantină şi eventual un cămin unde să poată fi primiţi oamenii fără casă. Oameni care ar putea fi învăţaţi să facă anumite lucruri. De exemplu, nu are un picior, dar are mâini bune şi vede, atunci învaţă-l să coase haine pentru popi; şi altele.

Ar fi mult mai civilizat să pui o urnă la fiecare biserică ortodoxă, eventual catolică, şi omul, care vine să se roage, sigur va fi bucuros că l-ai scăpat de cerşetori şi îţi va pune 1leu-2-3 sau câţi are/vrea.

Tu ce părere ai despre cerşetorii din curtea Mitropolii?

Lasă un răspuns