Diferenţa dintre viaţa online şi cea offline

Mi se întâmplă tot mai des în cercul meu de prieteni, dar nu numai, să aud expresii de genul “lol” “wtf” “brb”. Şi asta nu pe net sau ceva, ci în viaţa reală, la un cico sau mai ştiu eu unde etc. Ceea ce mi se pare puţin ciudat. Mă gândesc că ar trebui să existe o limită între ceea ce se întâmplă pe net şi ce se întâmplă în viaţa reală.

Un alt exemplu, aceeaşi idee: nu vi s-a întâmplat niciodată să vorbiţi cu prieteni/cunoscuţi despre blogul vostru folosind termeni precum “tag-uri” sau alte elemente ce ţin strict de blog? Termeni care, în rutina zilnică vi se pare super-uzitaţi şi cât se poate de normali, dar care în dialogul vostru cu prietenul/cunoscutul respectiv suna tare ciudat?

Mi s-a întâmplat recent să vorbesc cu un tovarăş despre un site şi am folosit termeni de genul “link” sau “widget” şi a sunat tare ciudat :)) . Dacă stai să te gândeşti, practic zilnic foloseşti termenul respectiv, dar în offline sună foarte ciudat când faci referire la aceşti termeni.

Unii preferă să combine cele 2 chestii, şi de aici te trezeşti cu expresii de genul: “lol”, “wtf” sau altele. După părerea mea nu ar trebui încurcate treburile, pentru că în viitorul apropriat vei ajunge să îi spui lui X-ulescu , în loc să îl strigi pe nume, şi nu cred că e un lucru pe care doctorii de la 9 l-ar considera tocmai ok. Voi ce ziceţi ?

Lasă un răspuns