Nu stim nimic, dar avem pretentii de absolventi

Am participat împreună cu Răzvan la o serie de interviuri pentru Zoom si am avut deosebita (ne)placere să văd că foarte mulţi absolvenţi de facultate care ar vrea să lucreze cu noi, deşi nu ştiu mai nimic din ce facem noi, au pretenţii să fie plătiţi cu salarii de absolventi!

Să fim sinceri, cu ce mă ajută pe mine sau pe colegii mei că tu ai terminat Finanţe-Bănci ca să ai pretenţii să câştigi o sumă pe care poate alţii o câştigă după 3-4 ani de muncă la o bancă? Păi ce ai făcut facultatea de copiatoare? Ghinion, nu există o astfel de facultate! Aaa, dar stai, tu ai un atuu, stii diferenţa dintre un document pdf si unul word! Ală pdf e mai roşu, ai dreptate! 😀

Sau cum să spui că tu ştii Corel Draw că doar ai făcut nişte tabele în programul ăsta! E adevărat că se pot face tabele, dar pentru ce? Numai contează, e bine că nu mi-ai spus că e mai verde decît Photoshopul!

Sau oare cum e să fii vânzătoare într-un chioşc şi să vrei să lucrezi într-un copycenter, sau mă rog într-o tipografie digitală, pentru ca Zoom-ul a avansat, fără să ştii ce înseamnă cuvântul listare! Fetiţo mai bine rămâi la vândut eugenii la prăvălia de la colţ de stradă!

Nu, vreau să fiu rău, dar cred că cei care aplică la un job ar trebui să fie mai atenţi, să se gândească mai bine înainte că salariu dorit de sute de euro este prea mare dacă nu ştiu să facă nimic!

Lasă un răspuns