Parti ale corpului distruse de fumat

Fumatul este un obicei daunator organismului, multe parti ale acestuia fiind afectate de acest obicei. Multe studii sunt de parere ca fumatorii sunt mai predispusi sa faca artrita reumatoida daca obisnuiesc sa fumeze. Distrugerea articulatiilor este si ea provocata de acest viciu. Pielea fumatorilor este afectata de tigari, acest obicei accelerand procesul de imbatranire al pielii, iar persoanele care fumeaza de mult timp, la varsta de 40 de ani pot arata ca de 70 de ani.

Procesul deteriorarii pielii este ireversibil. Ochii sunt si ei afectati de fumat, fumatorii find de trei ori mai predispusi sa aiba diverse probleme oculare daca fumeaza. Barbatii care fumeaza sunt mai predispusi sa aiba diverse disfunctii erectile. Cu cat veti fuma mai mult, cu atat problemele se vor agrava. Barbatii vor avea un risc mai mare de a face cancer testicular daca obisnuiesc sa fumeze, iar femeile sunt predispuse la a dezvolta cancer cervical.

Respiratia urat mirositoare si gingiile care sangereaza sunt alte efecte ale fumatului. Fiind fumator, vei avea si probleme cu sistemul digestiv. Inafara de aceste probleme, riscul de a face diabet de tip 2 va creste cu 35%. Diabetul este cunsocut pentru faptul ca afecteaza serios pancreasul si ficatul organismului vostru.

Lasă un răspuns