Profesorii sunt mai leneşi decât loazele lor care nu au luat BAC-ul

Nu am mai scris de mult timp pe cronicutza, pentru că nu am avut dispoziţia necesară, dar am s-o fac astăzi.

Zilele acestea m-am lovit la muncă de simpaticii domni profesori şi simpaticeledoamne profesoare care doresc să îşi dea gradul didactic I în învăţământul mizerabil din România.

Vorbesc deci de profesori care erau la catedră şi cu 4-5 ani în  urmă când am terminat eu liceul şi se mai învăţa oleacă de carte măcar de treceai la BAC, chiar dacă în timpul liceului nu băgai la colţ de stradă etno, ci doar ţigări cu tutun.

Vorbesc, de asemenea, de profesori care i-au învăţat şi pe cei care au terminat liceul acum vreo 10 ani, care ar fi chiulit de la o oră de matematică pentru un fotbal pentru că profesoara de mate oricum le lua şi ora de sport.

Şi vorbesc chiar de profesori care erau la catedra şi acum 15 ani de zile când din cauza lui Ohm nu treceai la fizică, chiar dacă vroiai tu să fii mai om cu profesorul.

Aceşti domni profesori probabil că se miră şi ei cum de loazele care au dat bacalaureatul anul acesta şi au picat la greu, sunt aşa de leneşi. Dar oare nu se miră de ce ei nu sunt în stare să îşi pregătească din timp lucrarea de grad I şi se lasă pe ultima oră (nici măcar sută de metri)? Dar oare nu se miră că nu ştiu să butoneze un pic un calculator? Dar oare nu se miră că nu ştiu să centreze o imagine în Word? Dar oare…? Poate că nu pot ţine pasul cu tehnologia! Atunci nu ar fi mai bine să lase locul altora mai capabili?

Sincer, nu cred că ar mira pe nimeni ca unii din aceşti profesori de calitatea Isă nu ştie să folosească un mail! Şi atunci care ar fi soluţia? Probabil că ei ar trebui să dea probă de verificare a cunoştinţelor elementare la calculator şi nu consumatorii aştia mici de etnobotanice.

Clar, în învăţământul (preuniversitar) e nasol… e grele materiile astea cu calculatoare!

Lasă un răspuns