Se poate şi în România!

Trebuie să te simţi mândru că eşti român în fiecare zi pentru că asta e ţara ta, cu bune şi rele!

Din păcate populaţia acestei ţări este formată din oameni mişto care îşi iubesc ţara şi frustraţi care au impresia că aici e iadul pe pământ! Din punctul meu de vedere, cei din a doua categorie pot pleca oricând, oricum ţara asta nu se poate baza pe ei. Probabil că nu sunt oameni care doresc să locuiască la bloc sau la casă, ci în rulotă, fiind sclavii altora!

Toţi Mulţi spun că România merge prost din cauza conducerii! Serios? Dar tu ce faci amice? Plăteşti toate facturile la timp? Dai chitanţă/bon fiscal pentru orice tranzacţie? Soluţia e foarte simplă! Dacă cumperi un surub, o pâine sau un camion încărcat cu ceapă ar trebui ca vânzătorul să îţi emită o factură şi o chitanţă pentru suma încasată! Din suma aia 24% ar merge în bugetul statului! Bani care ar putea fi folositi pentru infrastructura (strazi, şcoli, spitale, etc.), plata salariilor bugetarilor (oricum sunt prea mulţi în unele sectoare chiar şi acum după ce s-au făcut restructurări), educaţie, cercetare, etc. Şi uite aşa s-ar crea condiţii mai bune de trai în România!

Dar pentru asta avem nevoie doar de oamenii ăia mişto care îşi iubesc ţara şi care vor să trăiască mai bine aici! Restul mai bine ne-ar părăsi, oricum am duce o viaţă mai bună fără ei!

Agricultura poate fi punctul nostru forte! România are suprafaţa împărţită aproximativ în mod egal în formele relief: câmpii, dealuri şi podişuri, munţi! Atunci pe cel putin 40-50% din suprafaţă se poate face agricultură, dar nouă nu ne place să muncim terenul că doar avem roşii din Kaufland sau Carrefour aduse din alte ţări!

România e o ţară frumoasă, cu foarte multe locuri de vizitat! Şi totuşi turismul nu merge! Poate e din cauză că mulţi români uită că trebuie să se mai şi relaxeze!

Această ţară are un potenţial enorm, dar majoritatea locuitorilor nu profită de acest lucru pentru că nu ştiu, şi mai ales nu vor să muncească! E mult mai uşor să îţi trimită un membru al familie care locuieşte în altă ţară x00 euro, decât să îi faci tu, nu? De ce să nu munceşti să câştigi şi tu încă x00 euro şi atunci poţi dubla suma!

Şi totuşi sunt oameni care pot fi luaţi ca exemple! Dar de ce nu îi luăm? Sau de ce nu iei o idee din afară care s-o implementezi în ţara ta? Pentru că nu eşti român adevărat şi nu îţi dai seama că se poate trăi bine şi în România!

Lasă un răspuns