Sictir golanilor

Ca orice om care nu e angajat si nu are altceva de facut in casa, am hotarat sa ies afara la o vorba cu prietenii prin cartierul minunat.

Nimic nu e schimbat de vara trecuta. Poate doar niste asflat pe strada si mai nou, un izvor. Oamenii aceeasi. Sicitiriti de viata, de munca si de caldura care te omoara. Manele duduie din daciile lor si micii sfaraie pe gratar. Nimeni nu zice nimic, pentru ca de, e spatiu public si poate iti gasesti masina zgariata. “Curva de femeie, ma scoti seara pe alee” – manea care duduia dintr-o solenza.

Exista sute de feluri de cocalari prosti. Doar ca unii sunt asa de prosti ca uneori ramai uimit.
Veniti din Italia si Spania de la munca cu carca, cocalarii isi dau acum aere si fente. Acum sunt cineva, lumea le admira hainele, gesturile si ii pupa in cur. Cand zic lumea, va rog sa nu va ganditi la cine stie ce mari oameni culti si de valoare.. Ma refer tot la scursuri ca ei.

——
Nu ii bagam e in seama daca nu se inceapeau cu mistourile si cu basinile. Chiar nu te simti ciudat cand te dai mare cu banii pe care uneori nu ii ai? Sa te pretinzi bogat cand de fapt nu esti? Eventual sa zici ca esti bogat cand de fapt mami iti da bani de suc… Parintii tai muncesc pe branci ca tu sa te duci la scoala, si tu zici ca esti mare smecher cu sute de euro.

In cartier nu se face asa ceva. Toti ne cunoastem foarte bine si e pacat sa te manjesti singur cu ca*at.

Trist!

Lasă un răspuns