Tu ce competeţe ai, mă?

La Zoom s-a pus problema măririi echipei cu ceva timp în urmă aşa că am pus un anunţ pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de joburi din România pentru a ne selecta viitorii colegi!

Nu am cerut nimic ieşit din comun, probabil că orice persoană cu cunoştinţe să spunem cât de cât solide de Office (atât Microsoft Office, cât şi Open Office)  ar fi putut avea o şansă mare pentru a ni se alătura. Desigur, cei cu ceva cunoştinţe de Corel Draw şi/sau Adobe Photoshop ar fi avut un avantaj.

Am primit multe CV-uri, poate cu mult mai multe decât ne aşteptam! Fac o paranteză şi spun că se vede că e o mare foame de locuri de muncă.

Aşa cum era de aşteptat din marea majoritate foarte puţini ar fi putut fi selectaţi! Mulţi cred că e usor să fii operator copycenter şi tipografie, dar nu e chiar aşa! Să nu uităm că sloganul nostru este (încă) şi va rămâne Calitate şi viteză în imagini! Cei mai mulţi nu aveau nimic care să scoată în evidenţă cu adevărat că doresc să ni se alăture. Aşa că am început să pun împreună cu Răzvan NU, NU… şi NU pe CV-urile lor!

Trebuie să recunosc că au fost şi un 5%  care ar fi fost OK să ni se alăture! Asta e, nu a mai fost din păcate nevoie! Sincer mi-aş fi dorit să fi fost nevoie să mai creştem numărul de membri din echipă.

Dar cei care au ieşit cu adevărat în evidenţă au fost cei care au spus că au anumite cunoştinţe mai deosebite. Adică ştiu anumite chestii care nu toţi le putem trece intr-un CV:

  • cunoştinţe de Internet. Cum pana mea să mai scrii în 2011 în CV că ai cunoştinţe de Internet. Păi trăim într-o perioadă în care foarte multe lucruri se rezumă la folosirea internetului. Ce înseamnă să ai cunoştinţe de internet? Ce înseamnă internetul pentru tine? Oare e de ajuns să îţi pui o poză pe Facebook, mă? Păi oare cum să îţi cer cunoştinţe de Corel sau Photoshop dacă tu nu ai şti să foloseşti elementar internetul?
  • cunoştinţe de Internet Explorer. Mda! Tare, nu? Sincer, 20% din CV-uri aveau la competeţe PC trecute cunoştinţe de Internet Explorer. Deci dacă îţi dau să foloseşti un browser ca Mozilla, Chrome sau Opera nu ai nici o idee cum s-ar folosi, nu? De ce aş mai vorbi de Safari sau de alt browser?
  • cunoştinţe de Google. Cum pana mea să scrii chestia asta într-un CV? Mi se pare mai penibil decât să scrii că ai cunoştinţe de internet chiar dacă Google≠Internet. Dar oare dacă noi am folosi un alt motor de căutare şi te-aş pune să cauţi o chestie simbolică ai eşua? Probabil că da că doar tu ştii doar goagălul de care şi Vanghelie a auzit.
  • cunoştinţe de Yahoo. Normal, unii ştiu Google, alţi Yahoo. Bravo! Felicitări!
  • cunoştinţe de mail.  Superb. Pe asemenea colegi cu siguranţă m-aş putea baza, ba chiar mi-aş simţi postul în pericol, dar puţină concurenţă nu strică, nu?

Deşi tuturor celor cu aceste fabuloase competenţe de mai sus le-am scris pe CV un mare NUUU, trebuie să recunosc că toate aceste perle nu pot egala afirmaţia ridicolă a unei absolvente de facultate cu pretenţii mari: “PDF-ul este de diferit faţă de Word pentru că e mai roşu!”

Lasă un răspuns