Alimente indicate in timpul postului

Multi dintre noi stim ca perioada postului este binevenita pentru organism. Cu topate acestea, va trebui sa alegeti doar mancare benefica organismului. Exista cateva alimente pe care ar trebui sa le aveti in vedere atunci cand postiti, astfel incat sa treceti cu bine peste aceasta perioada. Printre aceste alimente se numara legumele, in special cele de culoare verde.

Salata de legume verzi este foarte apreciata pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii voastre. Nu ar trebui sa omiteti nici lintea sau nautul din alimentatia voastra. Vinetele sunt si ele un aliment foarte iubit de multe persoane. O salata de vinete la micul dejun va va ajuta sa incepeti ziua foarte bine. La micul dejun puteti consuma migdale sau lapte de soia.

Daca postiti, fructele cu un continut redus de carbohidrati sunt indicate. Puteti astfel alege intre kiwi, fructe de padure, ananas sau pomelo, ele fiind indicate pentru zilele cand tineti post. Nucile si semintele nu ar trebui excluse din dieta. Ele pot fi servite la micul dejun, consumul de oleaginoase fiind important pentru o buna functionare a inimii voastre. Cartofii sunt si ei indicati pentru post. Ei sunt o sursa importanta de fibre solubile si insolubile, fiind bogati in calorii.

Lasă un răspuns