Beneficiile aduse de mere

Fiind accesibile si valoroase din punct de vedere nutritional, merele sunt foarte indicate pentru o buna functionare a organismului. Merele au un numar scazut de carbohidrati, fiind bogate in fibre. Ele sunt foarte indicate persoanelor care doresc sa scada in greutate. Merele contin o gama variata de vitamine, foarte benefice organismului. Printre aceste vitamine se numara vitamina C, A, vitaminele B si numeroase alte minerale si oligoelemente.

Merele sunt cunoscute pentru faptul ca previn infectiile si racelile, iar acest lucru se datoreaza substantelor active care se gasesc in ele. Merele mai sunt recunoscute si pentru faptul ca au un continut redus de calorii, ele normalizand procesul digestiv. Vitaminele din mere au numeroase avantaje deoarece combat procesele de oxidare nociva din organismul vostru.

Taninurile care se gasesc in aceste fructe sunt importante pentru ca previn unele boli frecvent intalnite precum litaza renala. Chiar si depresia sau stresul poate fi combatut daca se consuma mere, deoarece ele sunt foarte bogate in siliciu, iod, potasiu si chiar magneziu. Nivelul de colesterol din ficat este normalizat daca se consuma mere. Circulatia sangvina este si ea imbunatatita daca obisnuiti sa consumati mere, iar riscul de boli cardiovasculare este redus consumand aceste fructe extrem de indragite.

Lasă un răspuns