Beneficiile bananelor pentru organism

Banana ofera o multime de beneficii organismului. Ea reprezinta fructul pe care il consumam drept gustare sau chiar dimineata intr-un shake la micul dejun. Cu toate ca bananele ne pot aduce si kilograme in plus, beneficiile lor nu ar trebui sa fie trecute cu vederea. Persoanele cu boli cardiovasculare ar trebui sa consume banane ocazional pentru ca ele au un continut bogat in potasiu, acestea oferind beneficii cardiovasculare.

Bananele protejeaza organismul impotriva ulcerului gastric, ele producand o bariera de mucus gros ce protejeaza stomacul impotriva acizilor. Atunci cand va confruntati cu problema diareei, bananele sunt ideale pentru ca redau echilibrul fluidelor, refacand rezervele de potasiu. Bananele sunt si o sursa excelenta de vitamine, principalele vitamine continute de ele fiind B6 si C.

Pe langa aceste vitamine, bananele mai contin si vitamina A, fier, calciu, fosfor si magneziu. Manganul participa in functiile metabolice si in sanatatea oaselor, el regasindu-se din belsug in banane. Bananele ofera si o cantitate mare de fibre care dau senzatia de satietate, ajutand la optimizarea tranzitului intestinal. Ele mai sunt benefice si pentru faptul ca ofera o senzatie de satietate, ajutand la optimizarea tranzitului intestinal. Bananele trebuie servite cu moderatie pentru ca pot provoca cresterea in greutate.

Lasă un răspuns