Introducerea spanacului, urzicilor si lobodei in alimentatie

Spanacul, urzicile si loboda ar trebui introduse in alimentatia noastra pentru ca in aceasta perioada a anului, pietele abunda da ele. Ele au rol important in intarirea imunitatii corpului, fiind foarte bogate in multe substante nutritive esentiale organismului. Spanacul ofera necesarul zilnic de vitamina A, doar prin consumul unei singure cesti.

De asemenea, el ofera si 15% din necesarul zilnic de vitamina C. Spanacul are avantajul ca aduce un aport de fibre esential organismului, el prevenind constipatia si echilibrand zaharul din sange. El mai este recunoscut si pentru faptul ca ofera organismului senzatia de satietate prevenind cancerul de prostata. Loboda este si ea extrem de benefica pentru organismul uman. Ea poate fi consumata atat sub forma de ciorba, cat si ca salata. Avantajul ei este ca are in compenenta sa numeroase vitamine, minerale si fibre.

Loboda participa si la inlaturarea asteniei de primavara, fiind ideala in curele de slabire. Urzicile sunt si ele utile datorita faptului ca sunt pline de vitaminele C, A, K si au mult calciu. Ele pot fi consumate in ciorbe si in salate. O cura de vitaminizare este recomandata primavara utilizand toate aceste alimente foarte utile organismului nostru. Ele ar trebui introduse in alimentatia voastra zilnica.

Lasă un răspuns