Surse ideale de proteine in post

Daca va decideti sa tineti post, trebuie sa aveti grija ca nivelul de proteine pe care il consumati sa fie unul cat mai optim. Produsele animale si carnea reprezinta o sursa importanta de proteine, dar trebuie sa stiti ca exista si o serie de vegetale care va pun la dispozitie o cantitate importanta de proteine pentru organismul vostru.

Proteinele au numeroase avantaje, ele oferind senzatia de satietate care se va mentine pentru mult timp. De asemenea, proteinele sunt esentiale si pentru construirea sau repararea tesutului muscular, avand un rol important in functionarea metabolismului. O ceasca de seminte de dovleac contine 39 de grame de proteine, iar una de ovaz contine 26 de grame de proteine.

Fasolea cu boabe rosii contine 21 de grame de proteine intr-o ceasca, iar cea cu boabe albe contine 19 grame de proteine. Lintea va poate oferi 18 grame de proteine, iar un burger vegetal va contine pana la 11 grame de proteine. O ceasca de quinoa gatita contine 8 grame de proteine, iar laptele din soia contine 7 grame de proteine intr-o ceasca. Consumand proteine vegetale, veti constata o imbunatatire a functionarii metabolismului vostru. Nu va fi greu sa atingeti cantitatea de proteine necesara organismului.

Lasă un răspuns